Hafta İçi 16.00'a kadar yapacağınız tüm alışverişleriniz AYNI GÜN KARGODA!       🏵️🏵️🏵️       1200 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ÜCRETSİZ!

Mumiyo Nedir? Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mumiyo Nedir? Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mumiyo Nedir?

Saklı kalmış sağlık iksiri mumiyonun geçmişi, 3000 yıldan uzun bir süreye dayanmaktadır. Himalaya, Altay ve Tibet gibi yüksek dağlık bölgelerde bulunur. Eski zamanlarda İran, Arabistan, Orta Asya, Çin gibi birçok ülkede tıp alanında yoğun olarak kullanılmıştır. Mumiyo, geleneksel literatürde "dağların gözyaşı" olarak adlandırılan bir mineraldir. Mumiyo faydaları nedir, mumiyo ne işe yarar, mumiyo nasıl kullanılır sorularını bu blog yazımızda cevaplıyoruz.

Mumiyo Faydaları

Mumiyo, yüzyıllar boyunca geleneksel tıpta eklem ağrılarından diş ağrılarına kadar birçok sebeple kullanılmıştır. Mumiyo, 80'den fazla mineral içerir. Bu sebeple de sağlık üzerinde, bilinen, olumlu birçok etkisi bulunur. 

Mumiyo, yüksek miktarda fulvik asit içerir. Fulvik asit, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Karaciğer sağlığının korunmasında yardımcı olur. Aynı zamanda cildin elastikiyetinin korunmasına fayda sağlar ve yaşlanma belirtilerini azaltır. 

Mumiyonun beyin sağlığı üzerinde de bilinen faydaları vardır. Hafızayı güçlendirmeye ve bilişsel fonksiyonları iyileştirmeye yardımcı olur. 2019 senesinde, laboratuvar ortamında yapılan çalışmaya göre; mumiyonun Alzheimer hastalığı üzerindeki etkileri de incelenmiştir. Çalışma sonucunda Alzheimer hastalığının tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak kullanılabileceğine dair umut verici sonuçlar ortaya çıkmıştır. Ancak bu sonuçlar insan üzerinde test edilmediği için henüz bir kesinliği bulunmuyor. 

Mumiyo, özellikle erkeklerde testosteron seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Bununla ilgili de 2010 senesinde Hindistan'da bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmada infertilite (kısırlık) sorunu olan, 35-55 yaş arası erkekler günde iki kez olmak üzere 90 gün boyunca mumiyo kullanıyor. 90 günlük mumiyo kullanımı sonucunda katılımcıların testosteron seviyesinde önemli düzeyde artış gözlemleniyor. Ayrıca katılımcılar cinsel istek ve performanslarında da artış olduğunu bildiriyor.

İçeriğinde bulunan kalsiyum ve magnezyum mineralleri sayesinde kemik sağlığını da korur. Osteoporoz gibi durumların önlenmesinde yardımcı olabilir. 

Mumiyo Nasıl Kullanılır?

Mumiyonun farklı formları bulunmaktadır. Hangi formun kullanılması gerektiği, kişinin kullanım amacına bağlı olarak değişmektedir. En yaygın şekli tablet ve kapsül formlarında bulunur. Günde 1 veya 2 kez yemeklerle beraber alınması önerilir. Yine de mumiyo kullanmadan önce bir uzmana danışmak en doğrusu olacaktır. Sağlık uzmanınız size nasıl kullanılması ve dozajı ile ilgili en doğru bilgileri verecek kişidir. 

Etiketler: mumiyo nedir, mumiyo faydaları, mumiyo tablet
Ağustos 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR