Hafta İçi 16.00'a kadar yapacağınız tüm alışverişleriniz AYNI GÜN KARGODA!       🏵️🏵️🏵️       1200 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ÜCRETSİZ!

İnositol Nedir? Ne İşe Yarar?

İnositol Nedir? Ne İşe Yarar?

İnositol Nedir? Faydaları ve Kullanım Alanları

İnositol, vücudumuzda bulunan bir şeker şeklidir. Vücudumuzun haricinde bazı besin takviyeleri ve gıdalarda da bulunmaktadır. Vücut, hücre gelişimi için inositole ihtiyaç duyar. Bazı araştırmalarda inositolün sağlık açısından birçok faydasının olduğu ön görülmektedir. İnositolün yaygın kullanımı metabolik sendrom ve polikistik over sendromu (PCOS) içindir.

İnositol; et, meyve, mısır, fasulye, tahıl ve baklagiller gibi bazı gıdalarda bulunabilir. Vücudumuzda birçok önemli işlevin gerçekleşmesini sağlayan inositol B8 vitamini olarak adlandırılmaktadır. Aslında bir vitamin değildir. Hücrelerin işleyişi ve gelişimi için vücudun inositole ihtiyacı vardır.

İnositolün potansiyel faydaları üzerine araştırmalar devam ederken, insanlar birçok farklı sağlık nedeninden dolayı inositol kullanmaktadır. Bunlardan bazıları;

Metabolik sendrom riskini azaltmak
Polikistik over sendromu(PCOS) semptomlarını hafifletmek
Yüksek kolesterolün düşürülmesi
Vücudun insülini daha iyi işlemesine yardımcı olmak

Metabolik Sendrom Nedir?

Metabolik sendrom; diyabet, kalp hastalığı veya felç benzeri hastalıklara yakalanma riskini artıran bir grup risk faktörüdür. Bu risk faktörleri nelerdir?

Karın bölgesinde aşırı yağ
Kanda bulunan yüksek trigliserit
Hipertansiyon
Hiperglisemi

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?

Polikistik over sendromu, kadınlarda bulunan yaygın bir hormon bozukluğu çeşididir. Yumurtalıkların kistli olması sebebiyle genişlemesini neden olabilecekleri şunlardır:

Düzensiz adet dönemleri
Akne
Kilo artışı
Aşırı kıllanma

İnositol Kullanımı Güvenli Mi?

Bazı araştırmalarda genellikle 10 haftaya kadar düşük dozlarda alındığında güvenli olduğu söylenmektedir. Ancak hekim önerisinde kullanılması önerilir. İnositol, tedavi edici ilaç yerine kullanılmamalıdır.

Farmahanem.com'da bulabileceğiniz Assos Pikassos ürünü inositol içeren bir gıda takviyesidir.

Etiketler: inositol, pikassos, pcos, polikistik over sendromu
Ağustos 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR