Hafta İçi 16.00'a kadar yapacağınız tüm alışverişleriniz AYNI GÜN KARGODA!       🏵️🏵️🏵️       1200 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ÜCRETSİZ!

At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır?

At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır?

At kılı fırçası, ciltteki kan dolaşımını artırmak, ölü deriyi atmak ve cildin daha canlı görünmesini sağlamaya yardımcı olan bir bakım aracıdır. Peki at kılı fırçası nasıl kullanılır?

1. Cildinizin Temiz ve Kuru Olduğundan Emin Olun: Fırçanın kullanımı öncesinde cildinizin temiz ve kuru olması fırçalamanın etkisini artıracaktır.

2. Fırçayı Hafif ve Dairesel Hareketlerle Kullanın: Fırçayı kullanırken cildinize çok baskı uygulamadan nazikçe ve dairesel hareketlerle uygulayın. Ayaklarınızdan başlayarak yukarı doğru uygulayın. Bu uygulama şekli kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur.

3. Hassas Bölgelere Dikkat Edin: At kılı fırçası yüze uygulanır mı sıkça sorulan sorulardan birisidir. Evet, uygulanabilir ancak bu bölgelere fırçalama yaparken baskı uygulamaktan kaçının.

4. Düzenli Kullanın: Uygulamanın etkisini görebilmek için haftada birkaç kez düzenli olarak kullanılması önerilir.

5. Duşla Birleştirin: Fırçalama işlemini bitirdikten sonra duş alarak cildinizdeki ölü derilerden tam anlamıyla kurtulabilirsiniz. 

At Kılı Fırçasının Faydaları Nelerdir?

At kılı fırçası kullanımı sonrasında kan dolaşımı artar. Kan dolaşımının artması cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Ayrıca selülit görünümünün azalmasına da yardımcı olur. Ölü deriyi temizleyerek cildin yenilenmesine destek sağlar. Düzenli kullanımla ciltteki gözenekleri temizler. 
"Çilek bacak" olarak adlandırılan, tıraş sonrası ortaya çıkan küçük siyah noktalar ve kabarcıklar şeklinde görünümü azaltmada olumlu etkileri olabilir. Çilek bacak, gözeneklerin tıkanması, kuru cilt, kıl köklerinin inflamasyonu sebeplerinden dolayı oluşabilir. At kılı fırçası ile ölü derinin atılması ve kan dolaşımının hızlandırılması sağlanarak çilek bacak görünümünün önüne geçilebilir. 

At Kılı Fırçası Varise İyi Gelir Mi?

Varisler, derin damarlarla ilgili bir sorundur. At kılı fırçasının varisleri tedavi ettiği veya iyileştirdiğini dair herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Eğer varisleriniz varsa, bir uzman desteği almanız en doğrusu olacaktır. Varis tedavisi için tıbbı yöntemler daha etkili olabilir.

Ek Öneriler

Nemlendirme: At kılı fırçasının kullanımı sonrasında cildinizi iyi bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu hem cildinizi besler, hem de işlemin daha etkili olmasını sağlar.

Peeling Kullanımı: At kılı fırçası, aslında cilde doğal bir şekilde peeling yapılması işlemidir. At kılı fırçası kullanım sürenizde peeling rutininizi ertelemeniz en doğrusu olacaktır. İki işlemi beraber yapmak cildinizde tahrişe ve kuruluğa sebep olabilir. 
 

Etiketler: at kılı fırçası, at kılı fırçası nasıl kullanılır
Ağustos 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR